Избраха новите заместник-ректори в Русенския университет

By 31 Януари 2020 Прочетена 893 пъти 0

Още по-високи позиции в рейтинговата система във всяко професионално направление е основната задача пред ръководството на Русенския университет през следващите 4 години.

Това заяви за телевизия КИС 13 ректорът на висшето училище чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев. Той е поставил много въпроси за решаване пред новия екип от заместник-ректори, които бяха избрани през тази седмица от Академичния съвет, за да може Русенския университет да продължава да поддържа водеща роля и да заема челни позиции в страната.


Това, което е било водещо при избора на предложените от ректора на университета негови заместници е да са хора, които ще се справят с конкретните дейности в съответното направелние и да има приемственост.  Пред ръководството са поставени нови задачи, като на първо място трябва да бъдат решени въпроси свързани с позицията на Русенския университет в рейтинговата система във всяко професионално направление. Друг въпрос с който ще се занимава новото ръководство е публикационната дейност в международните бази данни, въпреки сериозния ръст в тази насока през последните 2 години.

Освен нови заместник-ректори, Академичният съвет на Русенския университет избра и ръководители на дирекции и центрове.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 31 Януари 2020 16:59
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net