Изследват предметите в къща, дарена на Историческия музей в Русе /ВИДЕО/

By 01 Май 2020 Прочетена 7883 пъти 0

В Русе изследват стотици предмети от началото на миналия век, които се оказват част от дребнобуржоазна къща, дарена на Регионалния исторически музей.

Сред вещите, които се описват в момента преобладават съдовете от стъкло, кристал, керамика и дърво, както и прибори за хранене.

Къщата е дарена на Историческия музей преди 3 години с всички предмети в нея, немалка част от които са от 20-те години на миналия век. Повечето от вещите са закупени във Виена по време на сватбено пътешествие на семейството, което е живяло в къщата.


В момента се описват предметите, свързани с темата "Храна и хранене". Един от предметите е толкова странен, че все още не се знае за какво се е използвал.

Впечатлява и един стар джобен часовник, който е пригоден да се носи и на ръка - нещо, което не е било типично за онова време.

Сред вещите има много мебели, дрехи, обувки, бръснарски принадлежности и инструменти. Всички ще бъдат вписани в изложби, когато минат процедурите по закон и предметите станат собственост на Регионалния исторически музей в Русе.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 01 Май 2020 18:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net