Жителите на "Родина 3" в Русе готови на протести, за да спрат строежа на социалните жилища

By 09 Юни 2017 Прочетена 2562 пъти 0

Русенци от квартал "Родина 3" остават трърдо против изграждането на блок за настаняване на хора от малцинствата и социално слаби лица. Те се притесняват, че общественият ред няма да се спазва, което може да доведе до напрежение.

След като стана ясно, че Общината в Русе ще продължи проекта за изграждане на социални жилища на улица "Белмекен", жителите на квартал "Родина 3" отново са готови да събират подписка.

Заявяват, че не са против социално слабите хора, но не смятат, че мястото за подобна сграда е в техния квартал.

Те са склонни да приемат изграждането на социалните жилища там единствено, ако от Общината преди това дадат гаранции за контрол и благоустроят квартала.

Жителите на квартал "Родина 3" са готови и на протестни действия, за да спрат изграждането на блока. Според един от домоуправителите в квартала Цветомир Иванов доказателство за това, че кварталът е занемарен, е фактът, че често на хората им се налага сами да косят тревата в района.

Предстои Общинският съвет да даде съгласие Общината да кандидатства с проектно предложение за изграждане на социалните жилища.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.