ВИДЕО: КЕВР влиза на проверка в "Топлофикация" - Русе

By 31 Януари 2023 Прочетена 803 пъти 0

КЕВР утвърди график за планови проверки на енергийни и водни дружества през тази година.

При възникнала необходимост комисията ще извършва и извънредни проверки на предприятия в двата сектора.

Това ще става при получени сигнали за нередности и за нарушения на лицензионната дейност. Комисията ще назначава проверки и при възникване на извънредни обстоятелства.

Двете дружества в сектор "Топлоенергетика", които ще бъдат обект на проверки от КЕВР през тази година са топлофикациите в Русе и Велико Търново.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Планът предвижда да бъде извършен контрол на място за изпълнението на лицензионните задължения. От комисията съобщават, че срещу двете дружества има значителен брой сигнали и жалби от потребители, което е повод за проверки и на качеството на техните топлофикационни услуги.

През тази година в сектор "Електроенергетика" ще бъдат извършени планови проверки на три дружества с тематична насоченост и ще бъдат фокусирани върху въпроси, които потребители поставят в своите жалби и сигнали до КЕВР.

Контролните звена на комисията ще проверяват изпълнението на инвестиционните програми на дружествата, както и присъединяването на обекти за производство на електрическа енергия от възобновяеми източници, за което Комисията е получила значителен брой жалби.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 31 Януари 2023 17:40
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net