Клонgate спря движението по ул. "Воден" в Русе за ден

By 18 Януари 2016 Прочетена 2954 пъти 0

Обилния снеговалеж прекърши десетки дървета в Русе. С началото му в събота вечер, масивни клони от дърво на улица "Воден", непосредствено преди кръстовището с улица "Студентска" се прекършиха, препречвайки пътя на шофьорите.

Още на сутринта в неделя екип на пожарната се отзова на мястото за оглед. След многократни опити, обаче се оказа че те не могат да се справят с възникналата ситуация като същевременно бяха почерпени с кафе от доброжелателна гражданка. По-нататъчни действия обаче не последваха и пожарникарите се оттеглиха, а дървото остана да пречи на пътя.

Около 14 часа екип на общинската фирма по поддръжка също дойдоха на място и започнаха да режат клона, за да освободят платното за автомобили. Неясно защо обаче, вместо всички клони от дървото да бъдат извозени или изхвърлени някъде, където не биха пречили, част от тях бяха захвърлени в околните градинки, а друга немала част бе оставена от работниците директно на пътното платно, което на практика остави улицата непроходима и затворена. За сметка на това трупите на дървото бяха старателно прибрани и извозени.

Все пак привечер клоните най-накрая бяха махнати и едва един ден след падането на част от дървото улица воден бе отворена за движение.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net