Кметът и Общинският съвет се обединиха в борбата за чист въздух в Русе /ВИДЕО/

By 11 Септември 2020 Прочетена 1906 пъти 0

Кметът на Русе Пенчо Милков и Общинският съвет се обединиха единодушно около борбата за чист въздух в града.

Те приеха декларация, която ще бъде изпратено до Министерски съвет, с настояване да бъде осигурена в най-кратки срокове адекватна, модерна и мобилна техника за анализ на качеството на въздуха в Русе.

В декларацията, общинските съветници изразяват своето дълбоко безпокойство от липсата на съпричастност на държавата да изпълни вменените й от Закона задължения и да извърши необходимите действия за решаване на проблемите със замърсяването на въздуха от промишлени източници.


В Русе дори не е разположена мобилна станция за качество на въздуха, която е част от Националната система за мониторинг. Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околната среда не разполага с преносима техника за замерване на органични замърсители в определените в закона и комплексните разрешителни норми, а има единствено за аварийни замервания и залпово замърсяване, се казва още в декларацията.

Междувременно от групата на ВМРО в Общинския съвет се разграничиха от коментара и позицията на екоминистъра Емил Димитров по темата. 

Вижте подробностите във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 11 Септември 2020 16:32
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net