Кметът на Русе: Държавата не ни помага достатъчно за въздуха /ВИДЕО/

By 09 Септември 2020 Прочетена 2210 пъти 0

След поредното замърсяване на въздуха в някои райони на Русе, кметът Пенчо Милков изпрати писмо до отговорните държавни институции с призив да осигурят в най-кратки срокове необходимата техника за анализ на качеството на въздуха.

Днес служители на Общината дори са монтирали камери за денонощно наблюдение в района на едно от предприятията край Русе. Сигналът от тях ще бъде достъпен за всички граждани на сайта на Общината.


Според Пенчо Милков държавата в момента не оказвала необходимото съдействие, за да се реши в кратки срокове проблемът с мръсния въздух в Русе, като се осигури постоянно действаща инсталация за замерване на органични замърсители. След като получил уверение от предходния министър на околната среда и водите, че Русе ще има мобилна станция за въздуха, сегашният изрично му отказал.

Пенчо Милков е изпратил писмо до всички държавни институции, с което се обръща към тях с настояване на осигурят в най-кратни срокове адекватна, модерна и мобилна техника за анализ на качеството на въздуха в Русе.

Вижте още във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 09 Септември 2020 18:04
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net