ВИДЕО: КООРС вече ще съставя и електронни фишове за нерпавилно паркиране в Русе

By 21 Декември 2021 Прочетена 1514 пъти 0

Служителите на Специализираното звено за обществен ред и сигурност към община Русе вече съставят и електронни фишове за неправилно паркиране.

Това става възможно благодарение на таблети с инсталирана пълна база данни за регистрираните превозни средства и техните собственици.

Оборудването на служителите с електронни устройства е на основание заповед на кмета на Община Русе, според която те са определени за лица за контрол по ЗДвП, в това число за налагане на административни наказания с акт и фиш за неспазване правилата за паркиране.

РЕКЛАМА


На таблетите е инсталирана пълната база данни за регистрираните МПС и техните собственици. По този начин ще се повиши значително ефективността в дейността на служителите и ще се осигури възможност за установяване на нарушители и от други региони на страната. Освен това устройствата дават възможност и за засилване на контрола.

Във връзка с обработката на лични данни и тяхната защита служителите са инструктирани в съответствие с нормативната база и са запознати със Закона за защита на личните данни.

Вижте повече за новите правомощия на служителите на КООРС във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 21 Декември 2021 18:32
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net