fbpx

ВИДЕО: Крум Зарков е готов да се откаже от мандата, заради слабия резултат на БСП в Русе

By 15 Юли 2021 Прочетена 1111 пъти 0

ЦИК публикува разпределението на мандатите след провелите се на 11 юли парламентарни избори.

"Има такъв народ" изпраща 65-ма представители в 46-ото Народно събрание. Двама по-малко депутати – 63-ма ще имат от ГЕРБ. С 36 народни представители ще бъде БСП, а "Демократична България" – с 34-ма. ДПС ще има 29 представители в парламента, а най-малко - 13, ще бъдат депутатите на "Изправи се! Мутри вън".

В област Русе партията на Слави Трифонов спечели 3 мандата. Двама народни представители ще изпрати ГЕРБ, а БСП, "Демократична България" и ДПС ще имат по 1 представител в парламента. 

На национално ниво "БСП за България" губи 7 мандата в сравнение с изборите на 4 април. По-слаб резултат имат и социалистите в Русе – вместо двама народни представители, както бе в 45-ия парламент, сега те изпращат само един.


Тази горчива равносметка накара водачът на листата Крум Зарков да напише чрез социалните мрежи отворено писмо до местните структури на БСП, които да решат кого да пратят в парламента – него като водач на листа с най-много преференции или някой друг, който да защитава социалните приоритети на БСП в Народното събрание.

"Положих много усилия, имах нужната подкрепа от нашите организации по места, изпълнен съм с благодарност към организаторите и участниците в стотиците срещи и събития в кампанията. Въпреки всичко обаче, ние в Русе ще имаме само един мандат. Ако през април що-годе удържахме на общия спад в резултата на БСП, този път не успяхме. Ето защо още на следващите им заседания ще сезирам Областния и Общинския съвети на БСП в Русе, за да обсъдим заедно кой е най-добрият вариант за нашия депутатски мандат. Ако тези органи ми гласуват доверие, аз няма да пестя усилия, за да изпълним предизборните си обещания към региона и страната. Ако не - ще работя не по-малко усърдно, за да може друг от нашата русенска листа да го направи.

казва Крум Зарков

В писмото Крум Зарков се извинява на всички социалисти, симпатизанти и гласоподаватели на БСП в Русе за това, че не е успял да я изведе до по-добър резултат.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 15 Юли 2021 17:17
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net