Лекари от Русе: В схемите за ТЕЛК няма как да са замесени медици

By 22 Януари 2019 Прочетена 3054 пъти 0
От ТЕЛК в Русе смятат, че няма как в схемите да са замесени лекари, тъй като те са най-проверяваният орган на всички нива От ТЕЛК в Русе смятат, че няма как в схемите да са замесени лекари, тъй като те са най-проверяваният орган на всички нива снимка: КИС 13

ТЕЛК-овете са най-контролираният орган на всички нива.

Това заявиха лекари от Русе, които работят в системата от години, във връзка с оповестените вчера данни за фалшиви инвалидни пенсии.

От двата състава на ТЕЛК в Русе смятат, че няма как в схемите, разкрити от прокуратурата в много области в страната, да са замесени лекари, тъй като те са най-проверяваният орган на всички нива.

Ако накрая се окаже, че процентът на освидетелстване е по-нисък от този, даден от ТЕЛК, лекарите възстановявали средства от джоба си. Медиците смятат, че са възможни злоупотреби, но те са на хора извън ТЕЛК, които представяли фалшиви изследвания.

Освен това, всички документи на пациентите, които се събират в ТЕЛК, се съхраняват в картотеките 40 години и във всеки един момент подлежат на проверка от различни органи.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net