Ловни дружинки от цяла Северна България блокираха днес Дунав мост при Русе

By 25 Септември 2018 Прочетена 5589 пъти 0
Те изразиха недоволството си срещу потготвяната от Mинистерството на земеделието забрана на груповия лов на диви прасета Те изразиха недоволството си срещу потготвяната от Mинистерството на земеделието забрана на груповия лов на диви прасета КИС 13

Около 300 ловци от 6 дружества в Северна България се събраха в района на Дунав мост при Русе, за да изразят недоволството си срещу потготвяната от Mинистерството на земеделието забрана на груповия лов на диви прасета.

Протестиращите заявиха, че са за вземането на мерки срещу африканската чума по свинете, но по този начин се получавало точно обратното – увеличавала се тяхната популация.

Според ловците имало сериозен риск от разпространение на заразата, но за да се спре, трябва да се извършва групов лов с кучета. От дружинките искат също да отпадне изискването да изграждат екарисажни съоръжения в ловните райони, за да се предпазват от африканската чума по свинете. Те настояват с това да се ангажират общините и кметствата.

Ловците бяха подкрепени в исканията си от областния управител Галин Григоров, който е на мнение, че единственият начин за справяне с африканската чума по свинете е да се намали популацията им чрез групов лов.

В края на протеста, ловците блокираха за 30 минути кръговото кръстовище, което доведе до образуването на опашки от и към Дунав мост. Хората са категорични, че ако проектозаповедта не бъде отменена, следващият протест ще бъде на жълтите павета.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net