Ловци отново блокираха Дунав мост при Русе

By 04 Октомври 2018 Прочетена 4227 пъти 0
В края на протеста ловците направиха няколко обиколи на кръговото кръстовище, и блокираха движението от и към Дунав мост В края на протеста ловците направиха няколко обиколи на кръговото кръстовище, и блокираха движението от и към Дунав мост КИС 13

Ловци от Северна България отново блокираха за половин час движението в района на Дунав мост при Русе днес по обяд заради забраната на груповия лов на диви прасета в буферната зона покрай река Дунав.

От ловните дружества са категорични, че ще продължат с протестите докато не отпадне проектозаповедта на земеделския министър.

Според информацията, която имат ловците, ограничението щяло да бъде отменено частично от Силистра до Никопол, като груповия лов нямало да се извършва с кучета. От дружинките обаче смятат, че по този начин намаляването на популацията на дивите прасета няма да бъде толкова ефективно. Освен това, според ловците, забраната трябва да падне незабавно, за да не се губи ценно време. 

Протестиращите са на мнение, че въвеждането на буферни зони не е била подходяща мярка и това е било доказано в други европейски държави като Полша и Литва. Те се и притесняват, че ако се разреши груповият лов, оставал въпросът кой да взема проби от убитите прасета за да бъдат изследвани за африканска чума. Нямало и яснота какво ще стане ако се открие огнище на африканска чума.

В края на протеста, ловците направиха няколко обиколи на кръговото кръстовище и блокираха движението от и към Дунав мост.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 04 Октомври 2018 20:14
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net