Митничари задържаха над 3000 кутии цигари на Дунав мост - Русе при две проверки

By 24 Юни 2024
Митничари задържаха над 3000 кутии цигари на Дунав мост - Русе при две проверки Митничари задържаха над 3000 кутии цигари на Дунав мост - Русе при две проверки снимка: КИС 13

Митнически служители на Териториална дирекция "Митница Русе" задържаха 49 400 къса (2470 кутии) цигари при проверка на лек автомобила в района на Дунав мост при Русе.

Акцизните стоки са установени в хода на специализираната операция срещу контрабандата на Агенция "Митници", ГД "Гранична полиция", ГД "Борба с организираната престъпност" и Националната агенция по приходите. 

На 20 юни митническите инспектори са извършили проверка на лек автомобил, управляван от български гражданин, който пътувал сам от България в направление Западна Европа. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В хода на контролните действия във фабричните кухини на седалките са открити 49 400 къса (2470 кутии ) цигари от различни търговски марки, облепени с български акцизни бандероли.
 

Водачът на автомобила е заявил, че цигарите са негови и ги превозва за подаръци на приятели. Акцизните стоки са иззети. На шофьора е съставен акт. 

При друга проверка, на 23 юни, митническите служители са установили други 13 600 къса (680 кутии) цигари с български бандероли. Акцизните стоки са били укрити в сак и тонколона в лек автомобил.

Водачът, български гражданин е заявил, че цигарите са негови. Стоките са задържани, а на шофьора е съставен акт.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.