Млада русенка се е заразила с COVID-19, в Русе има и нов хоспитализиран пациент от Разградско

By 25 Юни 2020 Прочетена 9077 пъти 0
Млада русенка се е заразила с COVID-19, в Русе има и нов хоспитализиран пациент от Разградско КИС 13

Нов случай на пациент с коронавирус е констатиран в област Русе. Става дума за 27-годишна жена от град Русе, която към момента е на домашно лечение.

От 23-ти този месец се оплаква от повишена телесна температура до 37.8° С и кашлица. Вчера сама решава да се изследва за COVID-19 и резултатът от направения й PCR-тест излиза положителен. В дома й са контактни трима души, като веднага и те са поставени под карантина, но за период от 14 дни. Предстои да им бъдат взети проби, като същевременно епидемиологичното проучване продължава. Жената е в добро общо състояние и се намира под 28-дневна домашна карантина.

РЕКЛАМА:


Също така вчера в късния следобед от болницата в Исперих с линейка до Инфекциозното отделение на УМБАЛ "Канев" е транспортирана 71-годишна жена. Тя е от село Вазово, като от 10-ти юни се оплаква от загуба на вкус, липса на апетит и кашлица.

В края на миналата седмица е хоспитализирана в болницата в Исперих, като до там е стигнала сама с автобус. Резултатът от PCR-теста излиза положителен през вчерашния ден, но поради липса на места за лечение на коронавирусна инфекция в болницата в Разград, пациентката е докарана в Русе. Жената е с придружаващо заболяване – артериална хипертония, като за момента тя е в стабилно състояние.


От началото на пандемията лекуваните от коронавирус в Русенско станаха 31, като 18 от тях са от област Русе, дванайсет от област Разград и един от Търговищко. Към момента в УМБАЛ "Медика Русе" се лекуват общо седем пациенти от Разградска област и един от област Търговище, като на 21-ви май отново от там беше изписан пациент също от село Ясеновец, а понастоящем на лечение в УМБАЛ „Канев“ са четирима.

Понастоящем поставените под карантина в областта лица са 331, а за други 5499 тя вече е изтекла. Така общият брой на лицата, които са били или продължават да бъдат под карантина е 5830.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 25 Юни 2020 12:10
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net