ВИДЕО: Наблюдават плавно увеличение на случаите на COVID-19 в Русенско

By 04 Юли 2022 Прочетена 1377 пъти 0

Започна плавно увеличение на случаите на COVID-19 в област Русе.

За една седмица новозаразените са 43-ма души, като за предходния период те са били 32-ма. В момента активните случаи са 57, като 12 пациенти са на болнично лечение.

Средно на ден в една от лабораториите в Русе има максимум до 5 положителни проби за COVID-19. От началото на май до края на юни са направени 205 PCR теста, от които 11 положителни, а от над 500 антигенни изследвания – с доказана инфекция са 48 души.

РЕКЛАМА


Характерно за симптоматиката на пациентите с коронавирус е рязкото повишаване на температурата и отпадналост, като кашлица не е сред често срещаните симптоми.

За да се установят нови подварианти, положителните PCR проби се изпращат за секвениране в Националния център по заразни и паразитни болести в София.

Успоредно с нарастването на броя на тестовете за COVID-19, се увеличава и работата на лабораторията по отношение на изследванията за бактериални инфекции.

Много често поради сходна симптоматика, се налагало пациентите да се изследват както за коронавирус, така и за наличието на бактериална инфекция.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 04 Юли 2022 17:01
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net