Напомняне от НАП: Данъчните облекчения за деца чрез работодател могат да се ползват до края на декември

By 04 Декември 2019 Прочетена 1054 пъти 0
В този срок работниците или служителите трябва да представят необходимите документи пред своите работодатели В този срок работниците или служителите трябва да представят необходимите документи пред своите работодатели снимка: КИС 13

До края на декември могат да се ползват данъчните облекчения за деца чрез работодател, напомнят от Агенцията за приходите в Русе.

В този срок работниците или служителите трябва да представят необходимите документи пред своите работодатели по основното трудово правоотношение, ако искат чрез тях да ползват данъчните облекчения за деца.


Две са декларациите от Закона за данъците върху доходите на физическите лица за ползване на данъчното облекчение – за деца и за деца с увреждания. Данъчните облекчения не могат да се ползват чрез работодателя, ако родителят не е декларирал, че няма подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, или че ще подава годишна данъчна декларация по чл. 50 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Данъчните облекчения за деца и за деца с увреждания за 2019 г. могат да се ползват по два начина. Единият от тях е с подаване на годишната данъчна декларация до 30 април следващата година.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 04 Декември 2019 14:14
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net