Настояват за спешни мерки за спасяване на хотелиерския сектор /ВИДЕО/

By 19 Април 2021 Прочетена 1473 пъти 0

За спешни мерки за спасяване на хотелиерския сектор настояват от браншовата организация.

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация призовават в писмо до парламента да се действа веднага, защото само след месец щяло да бъде твърде късно.

Предупреждават, че това може да коства препитанието на хиляди заети в сектора, държавата да загуби милиарди инвестиции, а позициите на българския туристически сектор няма да могат да се възстановят с десетилетия.

Хотелиерският сектор е единственият, който не е получил компенсация през последната година, въпреки че работата му е била ограничена и почти спряна, коментира за Новините на телевизия КИС 13 председателят на браншовата организация в Русе Красимир Иванчев.


Освен това, възможността за разсрочване на кредити е изтекла в края на март, а летният сезон наближава и хотелите трябва да могат да посрещнат първите си гости. 
От хотелиерския бранш настояват и за въвеждане на зелени сертификати предвид продължаващата пандемична обстановка.

Заради постоянното отваряне и затваряне през последната година, една немалка част от заетите в бранша се насочвали към други професии и се наблюдавал голям отлив от желаещи да работят по хотели и заведения, коментира още Красимир Иванчев.

Всяка година хотелите по Черноморието осигуряват заетост на около 150 - 200 000 души.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net