ВИДЕО: Не е ясно как пациентите, минали през COVID зоните, ще си набавят безплатните лекарства

By 20 Септември 2021 Прочетена 1312 пъти 0

Няма яснота как пациентите които са минали през ковид зоните ще си набавят безплатните медикаменти за лечение в домашни условия.

За това алармира ръководството на единствената болница в област Русе, която е разкрила такава зона за доболнично обслужване на пациенти с коронавирус - УМБАЛ "Медика".

От миналия петък пациентите с леки или със средно тежки симптоми на коронавирус, преминали през COVID зоните, могат да получават безплатни лекарства. Също така имат възможност да им бъдат извършвани клинични прегледи, лабораторни изследвания, както и да им бъдат направени рентгенови снимки.


За първи път здравната каса ще заплаща лечението на пациентите с коронавирусна инфекция, които се лекуват в домашни условия. Засега в Русенска област е разкрита само една COVID зона. От ръководството на болницата смятат, че е необходимо да се въведе яснота по няколко въпроса, преди да започне да функционира както трябва.

Според административният директор на УМБАЛ "Медика" Алисе Муртезова, трябва да се разясни на пациентите как могат да се снабдят с медикаментите за лечение в домашни условия.

Все още няма яснота и дали в COVID зоната ще могат да се обслужват пациенти само от Русенско или и от съседни области.

Вижте повече подробности по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 20 Септември 2021 17:43
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net