Не се отменя принудителното затваряне на част от завода за автомобилни части в Русе

By 12 Октомври 2015 Прочетена 2275 пъти 0

Не се отменя принудителното затваряне на цех в завода за автомобилни части край Русе. Това реши днес административният съд по особеното искане от страна на компанията.

Жалбоподателят оспори заповедта на екоинспекцията като незаконосъобразна и пусна жалба за спиране на предварителното изпълнение. Според адвокатите на предприятието преместването на производството в друг цех щял да бъде много труден и продължителен процес, а неизпълнението навреме на поръчките щяло да доведе до отказ от работа с френския завод в Русе.

С това обаче не се съгласиха юристконсултът на РИОСВ и прокурорът Андрей Ангелов. Те изтъкнаха, че заповедта на екоинспекцията е издадена в защита здравето на жителите на Русе и Мартен и на чистотата на околната среда.

Тезата на жалбоподателите, че ще понесат големи загуби, както в пари, така и в престиж, бе отхвърлена като неоснователна. След изслушването на защитите и всички свидетели, Административният съд реши да остави без уважение искането. Решението може да се обжалва в седемдневен срок пред Върховния административен съд.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net