Нено Димов в Русе: "Монтюпе" вече е взел първите мерки за решаване на проблемите

By 27 Април 2018 Прочетена 1393 пъти 0

Мерките, които заводът за автомобилни части "Монтюпе" в Русе е предприел за подобряване на екологичното състояние на предприятието са обещаващи, но не са достатъчни.

Това каза днес министърът на околната среда и водите Нено Димов, при срещата си с представители на френския завод.

Въздуът в Русе остава един от най-наболелите проблеми на града. Според русенци трябва да има качествена апаратура, която да дава ясна картина за замърсяването му. Днес по време на срещата на екоминистъра с "Монтюпе" в РИОСВ, няколко души бяха излезли за пореден път на протест с искане проблемът с въздуха в Русе да бъде разрешен.

Според ресорния министърът първите мерки за решаване на проблемите вече са взети. През последните месеци заводът е направил инвестиции в размер на близо 7 милиона евро за подобряване на екологичната си система. От три дни в предприятието за автомобилни части работи апаратура, която замерва вредните емисии, но до този момент тя улавя само едно от специфичните химични вещества. Данните от мониторинговата система за качеството на въздуха ще се съпоставят с информацията от новата станция на екоинспекцията

Припомняме че преди броени дни на завода бе съставен акт, тъй като е нарушил забраната да отваря производствените халета, от които излизат неприятните миризми.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net