Номинираха Искрен Веселинов за председател на ВМРО

By 25 Януари 2022 Прочетена 1638 пъти 0
Снощи, на проведеното събрание на местните организации на ВМРО в община Русе бяха определени делегатите за провеждащата се на 29 януари областна конференция на ВМРО-БНД Снощи, на проведеното събрание на местните организации на ВМРО в община Русе бяха определени делегатите за провеждащата се на 29 януари областна конференция на ВМРО-БНД снимка: БГНЕС

Снощи, на проведеното събрание на местните организации на ВМРО в община Русе бяха определени делегатите за провеждащата се на 29 януари областна конференция на ВМРО-БНД.

Във връзка с предстоящия на 12 февруари VIII извънреден конгрес на партията, русенските структури номинираха за председател на ВМРО Искрен Веселинов - активен деец на организацията, многократно доказал се със своята компетентност и отговорни действия в обществения и партийния живот.

Искрен Василев Веселинов е сред най-харесваните русенски политици, народен представител в 43-то и 44-то Народно събрание, ръководител на парламентаристите от ВМРО, председател на парламентарната комисия по регионална политика 2017-2021 г. Създател е на Центъра за демографска политика.

РЕКЛАМА


Роден е на 14 март 1972 г. в град Русе. Висшето си образование завършва през 1996 г. в УАСГ - София, специалност "Промишлено и гражданско строителство", впоследствие завършва и право.

По негова инициатива през 1996 г. се създава русенската организация на ВМРО и 25 години - половината от живота си, той посвещава на патриотичната кауза. Работи като организатор на ВМРО-БНД за РусеРазградТърговище и Силистра. Дългогодишен лидер на ВМРО в Русе, член на НИК на Организацията, а впоследствие и заместник-председател на ВМРО.

Искрен Веселинов завоюва доверието на русенци с ярката си патриотична нагласа, активна гражданска позиция и последователна дейност в полза обществото и родния град. От октомври 1999 г. е директор на Областно пътно управление - Русе. От 1999 г. до 2014 г. е общински съветник в русенския Общински съвет, избиран от листите на ВМРО. Първоначално е председател на постоянната комисия по комунални дейности към ОбС - Русе и негов председател от ноември 2003 г. до октомври 2009 г. Като народен представител от Русе винаги е заставал зад проблемите на града и региона, допринасяйки за тяхното действено решаване.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 25 Януари 2022 13:22
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net