fbpx

Нов случай на заразен с COVID-19 в Разградско, отново се лекува в Русе /ОБНОВЕНА, ВИДЕО/

By 09 Юни 2020 Прочетена 4228 пъти 0

Установен е нов случай на заразен с коронавирус в област Разград. Става дума за 59-годишен мъж от исперихското село Вазово, който е настанен в УМБАЛ "Медика" в Русе.

От миналия петък мъжът е със суха кашлица и задух. След преглед при личния лекар му е назначен прием на антибиотик, но още същия ден е направена рентгенография, от която става ясно наличието на пневмония. С личния си автомобил мъжът решил да се прегледа в русенската болница. Веднага е приет в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19.


Както бързият тест, така и PCR-пробата при 59-годишния мъж се оказали положителни. Засега той е в стабилно състояние и не е интубиран. Не съобщава да е пътувал извън страната. В момента продължава проучването на контактните лица. Установена е епидемиологична връзка с дъщеря, живееща в село Ясеновец. Към днешна дата там са поставени под карантина 28 души.

Припомняме, че вчера Областният кризисен щаб взе решение да се засили полицейски контрол в село Ясеновец, за съблюдаване спазването на противоепидермичните мерки, заради увеличаването на броя на случаите на зарзени с коронавирус.

Общият брой на регистрираните досега лица, заразени с COVID-19 в област Разград е 33.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 09 Юни 2020 18:32
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.