Нова авария на същата магистрална тръба на "Топлофикация" в Русе /ВИДЕО/

By 05 Март 2020 Прочетена 1076 пъти 0

Отстраниха нова авария по магистрална тръба на "Топлофикация" в Русе

Става дума за пробив на същия магистрален топлопровод, който се спука на две места преди няколко дни по улица "Митрополит Григорий" на кръстовищата с булевард "Родина" и улица "Студентска".

Този път аварията е станала в участък по улица "Яребична" до училище "Братя Миладинови". На своята интернет страница от топлофикационното дружество пуснаха уведомление за временно спране на парното в квартал "Локомотив" и част от квартал "Възраждане" между улиците "Янтра", "Алеи Възраждане" и "Тулча", във връзка с отстраняването на пробива по магистралния топлопровод. В съобщението е посочено, че топлоподаването е било прекъснато снощи около 23:00 часа.


По думите на изпълнителния директор мна дружеството инж. Севдалин Желев, до аварията се е стигнало след като в течение на 10-ина години през шахта е прониквала дъждовна вода, която е напоявала изолацията на топлопровода и впоследствие е довела до компрометирането и спукването на тръбата.

Днес аварийни екипи на дружеството работиха на мястото на варията за отстраняване на пробива. След като компрометирания участък беше сменен, започна пълненето на системата и поетапното пускане на топлоподаването в засегнатите райони.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 05 Март 2020 15:21
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net