Новите два случая на COVID-19 в Русе: Жени, заразени от мъжете, с които живеят

By 26 Април 2020 Прочетена 6153 пъти 0

Две жени на 29 и 52-годишна възраст са новите случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе.

Те живеят заедно с двама от мъжете, чиито положителни резултати бяха обявени в петъкПрипомняме, че на семействата на тримата мъже, които се оказаха заразени с коронавирус веднага беше наложена домашна карантина за период от 14 дни.

От днес двете жени са поставени под 28-дневна карантина, тъй като резултатите от PCR-тестовете им са положителни. Понастоящем те се чувстват добре и не се налага стационарно лечение. По-тежки симптоми е проявила 52-годишната жена, която в рамките на 3-4 дена е имала силно главоболие, диария, загуба на обоняние и вкус, като няма данни да е била с висока температура. Тя вече е в добро общо състояние, а от вчера постепенно се възстановява обонянието и вкуса й.


Важно е да се отбележи, че от началото на извънредното положение двете жени са свели до минимум социалните си контакти, съобщават от Областната администрация. Продължава провеждането на епидемиологичното проучване на контактните лица на новозаболелите.

Междувременно стана ясно, че пробата на мъжа, който се е завърнал с полет от чужбина, е отрицателна. Независимо от това обаче той също е поставен под 14-дневна домашна карантина.

С днешните два случая общият брой на заболели от COVID-19 на територията на област Русе стана 12. Трима от тях са напълно оздравели и изписани от лечебните заведения, в които бяха лекувани, но продължават да се намират под домашна карантина за 28 дни.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Неделя, 26 Април 2020 11:01
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net