Новите мобилни екипи на НАП - Русе започнаха да запечатват обекти

By 03 Август 2018 Прочетена 3522 пъти 0
Тази сутрин запечатана за това нарушение осъмна баничарница в квартал "Чародейка" Тази сутрин запечатана за това нарушение осъмна баничарница в квартал "Чародейка" НАП - Русе

Новите служители за оперативни дейности от сектор "Мобилни групи" в офиса на НАП в Русе изненадаха доста от рискуващите да не издават касови бележки търговци в Русенско и съседните региони.

Тази сутрин запечатана за това нарушение осъмна баничарница в квартал "Чародейка", преди 2 седмици това сполетя бензиностанция по пътя за София, а скоро предстои русенските инспектори да сложат стикери за прекратяване на продажбите и на търговски обекти в Силистра.

За близо месец новоназнечените инспектори по приходите към главна дирекция "Фискален контрол" доказаха, че новата структура на НАП в това направление дава ефективни резултати. Ситуирани като звено към Централното управление на агенцията и с активното съдействие на Териториалната дирекция във Варна, новите екипи от проверяващи са с повишена функционалност и независимост от регионални влияния.

В практиката се доказа със своята рационалност и нововъведеното профилиране на отделни групи за извършване само на проверки на търговски обекти или за наблюдение на дейността на рискови търговци. Контролните действия се осъществяват на място или косвено, чрез използване на електронния и документален потенциал на НАП.

Тази специализация осигурява от едните широта в предварителния анализ на риска, което дава на другите повишена оперативност и конкретност при осъществяването на директните проверки. Голямо предимство на новите мобилни групи е, че работят във всички региони – напр. русенски екипи извършват контролни действия във варненско, шуменско или Разград. Служителите са непознати за местните търговци и лесно влизат в ролята на тайни клиенти.

Досега младите хора от мобилните групи в офиса на НАП в Русе са извършили 68 проверки за издаване на касови бележки, в които са съставили 11 актове за установяване на административно нарушение. Заедно с публични изпълнители са участвали в 5 мероприятия за събиране на просрочени данъчни задължения, чрез изземване на касовата наличност в търговски обекти на длъжници.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 07 Август 2018 19:17
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net