Новият случай на COVID-19 в Русе: Жената е със симптоми от няколко дни /ВИДЕО/

By 15 Май 2020 Прочетена 15082 пъти 0

По-рано през деня секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов съобщи за нов потвърден случай на коронавирусна инфекция на територията на област Русе.

По данни на Регионалната здравна инспекция става дума за жена на 42-годишна възраст от Русе. От няколко дни тя има оплаквания от леки болки в гърлото, повишена температура до 37.4 градуса, както и болки в кръста и стомаха. Понастоящем жената е в стабилно състояние и е на домашно лечение. Тя трябва да спазва 28-дневна задължителна домашна карантина. Няма данни тя или членове на семейството й да са напускали страната през изминалите няколко седмици.

Установени са всички контактни лица, като за момента те са под задължителна 14-дневна домашна карантина. В случай, че някой от тях се окаже с положителна проба, то те ще трябва да бъдат поставени под социална изолация за период от 28 дни.


Припомняме, че с новопотвърдения от днес случай общият брой на заболелите от коронавирус в областта стана 17. От тях четирима са оздравели, двама са хоспитализиран съответно в двете университетски болници в града „Канев“ и „Медика – Русе“, а останалите единайсет са на домашно лечение.

Понастоящем под карантина се намират 1165 души, а за други 2968 тя вече е изтекла. Така от началото на пандемията общият брой на лицата в Русенско, които са били поставени под карантина или продължават да се намират под такава е 4133.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 15 Май 2020 15:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net