Областна администрация: Трафикът на Дунав мост при Русе е нормален

By 15 Юли 2024
Областна администрация: Трафикът на Дунав мост при Русе е нормален Снимка: Областна администрация Русе

От Областна администрация Русе съобщават, че трафикът в района на ГКПП "Дунав мост" при Русе е нормален.

От българската страна няма образували се опашки от превозни средства, сочи проверка на място на областния управител Драгомир Драганов и заместника му Георги Георгиев.

Леките автомобили изчакват до пет минути, за да преминат моста, а в някои по-натоварени часове – не повече от 30 – 40 минути. Средно по около 3000 леки автомобила преминават през моста в посока Румъния за денонощие, като само за последните 24 часа техният брой е бил близо 4900. По-натоварено е движението на коли, влизащи в България. За последното денонощие те са били около 4000, като и в момента има опашка от автомобили от румънска страна. Това се дължи най-вече и на завръщащите се у нас хора, които работят в Западна Европа.  

РЕКЛАМА

Колкото до товарните автомобили, то през съоръжението в двете посоки за последните 24 часа са преминали 1844 товарни автомобила. От тях 1249 са излезли от страната, а 595 са влезли. За момента от румънските гранични служби дават приоритет на придвижването на леките коли през границата.

 

Необходимо е да се синхронизираме с румънските власти по отношение на тировете. При нас те се спират от 13:00 до 21:00 ч., а от румънската страна – от 11:00 до 19:00 часа. В този промеждутък от два часа се получава задръстване.

поясни още на място областният управител Драгомир Драганов.


Служители на "Гранична полиция" също регулират превозните средства в района на строително-монтажните дейности.

Подобни проверки ще се извършват ежедневно от ръководството на Областната администрация.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.