ВИДЕО: Областният COVID щаб в Русе праща редица предложения до Здравното министерство

By 27 Юли 2021 Прочетена 1111 пъти 1 comment

Въвеждане на таван на цените на централизираните доставки на лекарствата и други необходими медицински изделия, предлагат от Областния щаб за борба с COVID-19 в Русе.

По този начин може да се осигури поне частичен контрол над фармацевтичните компании и търговците и да се ограничи максимално спекулата, смята областният управител Борислав Българинов. Всички предложения, приети от Щаба, ще бъдат изпратени на служебния министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

Днешното заседание бе продиктувано от идеята за изготвяне на подробен анализ на проблемите, които съществуват, както и набелязването на превантивни и действително работещи мерки при настъпването на евентуална четвърта вълна на COVID-19.


Предлага се и при положителен антигенен или PCR тест, още в съответната лабораторията, в която е направено изследването, да се издава предписанието за карантина.

Стана ясно още, че лечебните заведения в Русенска област са в състояние при необходимост до 48 часа да увеличат отново броя на леглата за пациенти с COVID-19.

Към момента област Русе се намира в "Зелената зона" на база 14-дневна заболеваемост.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 27 Юли 2021 17:13
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net