ВИДЕО: Областният управител на Русе предлага допълнителни мерки за облекчаване на трафика на Дунав мост

By 18 Септември 2024

Допълнителни мерки за облекчаване на движението в района на Дунав мост при Русе предлага областният управител Драгомир Драганов.

Той настоява и компетентните държавни институции да предприемат действия по проверка на организацията и режима на изчакване и преминаване на тежкотоварни автомобили през граничния пункт.

Според областния управител най-важно за постигане на по-голяма прозрачност при управлението на т.нар. "виртуална опашка" на ТИР паркингите, е талоните за нея да се вземат на място от шофьорите на съответното превозно средство, а не да се дава възможност такива да бъдат вземани от други лица.

РЕКЛАМА


Драгомир Драганов смята също, че би било добре Министерството на транспорта и съобщенията да получи пълен достъп до софтуера, чрез който се управлява виртуалната опашка.

Необходимо е също да се скъси интервалът между часа на уведомяване на шофьора на превозното средство за напускане на паркинга и реалното му преминаване през границата, смята още областният управител на Русе.

От собственици на паркинги в Русенско е направено предложение да се осигури възможност за по-бързо преминаване през границата на празните автомобили, които не се нуждаят от претегляне.

Вижте още във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.