ВИДЕО: Община Русе губи милионите за ремонт на улици след ВиК проекта. Защо?

By 06 Октомври 2022 Прочетена 1309 пъти 0

Община Русе изяснява защо не фигурира в списъка на регионалното министерство за получаване на финансиране за ремонт на улици с щети след строителни дейности по водния проект.

По думите на заместник-кмета Магдалина Илиева, от Общината е направено всичко, което се изисква, за да бъде одобрено тяхното искане. Изпратено е възражение до Министерството на регионалното развитие и благоустройството, но на този етап оттам няма отговор.

Вчера в интервю, регионалният министър Иван Шишков заяви, че за разпределянето на финансовия ресурс от 406 милиона лева е направен ясен алгоритъм със Сдружението на общините за получаване на средствата.

Около 30-ина общини няма да получат средства. Това става, защото не са представили необходимите документи. Бях изключително изненадан, че сред тях е община Русе.

казва Иван Шишков пред "Медиапул"

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


От Общината са категорични, че са подали в срок всички искани от тях документи, за да получат финансиране. Първата заявка е от ноември миналата година, на която от регионалното министерство отговарят, че ще мислят за отпускане на средства след приключване на водния проект.

От местната администрация предполагат, че след това списъкът е преразгледан, заради смяната на правителството и през август получават от Националното сдружение на общините искане да изпратят списък на улици за ремонт. По думите на Магдалина Илиева това също е направено.

Според Общината няма обективна причина Русе да не попадне в списъка за финансиране. Ръководството на администрацията се надяват в крайна сметка въпросът да се изясни и да получат целево финансиране, за да се ремонтират улиците в града след ВиК проекта.

По предварителни изчисления за асфалтирането на всички улици, без тези в "Средна кула" и "Долапите", които ще имат нужда от ремонт след приключване на дейностите по водния проект, са необходими около 22 милиона лева.

Вижте повече във видеото.

Цялата позиция на Община Русе за казуса гледайте в "От първо лице" ТУК!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(1 Vote)
Последно променена в Четвъртък, 06 Октомври 2022 15:40
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net