Общинският съвет реши: Референдум в Русе няма да има

By 21 Февруари 2019 Прочетена 2018 пъти 0
Инициативният комитет обмисля да се възползва от законовите възможности да атакува решението на Общинския съвет Инициативният комитет обмисля да се възползва от законовите възможности да атакува решението на Общинския съвет снимка: КИС 13

Няма да бъде проведен референдум по въпросите за чистотата на въздуха, решиха днес общинските съветници в Русе. Мотивите за отхвърляне на искането за допитване са свързани най-вече с това, че въпросите не са законосъобразни.

Те отхвърлиха искането на инициативния комитет за организиране на допитването, което беше подкрепено с подписи от над 15 000 русенци.

Вносителят по правилник - председателят на Общинския съвет, предложи общинските съветници да откажат провеждането на местен референдум.

Ако приемем въпросите в този им вид, няма да свършим това, което хората искат

каза общинският съветник и председател на комисията по законност Емил Милушев

Експертна група от общински съветници и външни експерти да подготви корекция на проектодокумента в съответствие със закона и до 14 март да се гледа на извънредна сесия. Това настоя групата на БСП. Подкрепиха ги и от ВМРО.

След като предложението за провеждане на местен референдум не бе прието, организаторите на подписката заявиха, че ще обсъдят по-нататъшните си действия.

По-късно днес организаторите на подписката заявиха, че ще поискат специализираната прокуратура да извърши проверка на дадените от служба ГРАО данни за броя на гражданите с избирателни права на територията на Община Русе. Инициативният комитет обмисля да се възползва от законовите възможности да атакува решението на Общинския съвет – по съдебен път или чрез областния управител, който да върне решението за ново разглеждане.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 06 Април 2019 14:39
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net