ВИДЕО: Общинският съвет в Русе се съгласи от втория път за още употребявани тролеи

By 15 Юли 2021 Прочетена 1114 пъти 0

Общинският съвет в Русе прие от втория път предложението Oбщината да даде заем от 540 000 лева на "Общински автотранспорт" за закупуване на 12 употребявани тролейбуса.

Това стана след продължителни дебати на днешното заседание на местния парламент. Докладната бе подкрепена от 28 общински съветници, а 20 гласуваха "Против".

Заместник-кметът Димитър Недев обясни защо се налага да се закупят превозните средства. Дори и с тях обаче транспортната схема ще се изпълнява трудно, тъй като голяма част от използваните в момента тролейбуси ще излязат от експлоатация.


Според някои общински съветници, тролейбусите, които се предлага да бъдат закупени, са морално остарели и настояха да се изберат други по-запазени.

От Общината обясниха, че докато се подменя автопаркът с модерни превозни средства, е необходимо да се осигурят стари тролейбуси за нуждите на градския транспорт. На сесията беше изнесена информация, че близо 200 курса на месец не се изпълнявали заради технически проблеми по тролейбусите.

След дълги дебати съветниците дадоха съгласието си "Общински автотранспорт" да получи заем от Общината в размер на 540 000 лв. за закупуването на 12 тролейбуса "втора ръка" от Швейцария. Според финансовия план на превозвача през следващата година ще се наложи да бъдат придобити още 8 такива превозни средства, за да може да се обслужва ефективно новата транспортна схема.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 15 Юли 2021 17:32
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net