ВИДЕО: Обявиха 150 вакантни длъжности за срочна военна служба в резерва

By 22 Юни 2022 Прочетена 1254 пъти 0

Обявени са 150 вакантни длъжности за срочна военна служба в доброволния резерв.

Крайният срок за кандидатстване е 6 юли. Съгласно заповедта на министъра, срочната служба в доброволния резерв ще започне от 7 септември.

Това е вторият прием, като за първи път подобна възможност бе дадена през миналата година. Кандидатите от област Русе могат да подават заявления чрез Военното окръжие, като трябва да отговарят на определени изисквания. След това кандидатите се изпращат на медицински прегледи.

РЕКЛАМА


120 от обявените 150 свободни места са за длъжността "младши специалист", в която приетите ще изпълняват служба в Национален военен университет "Васил Левски" във Велико Търново, а останалите 30 са във Факултет "Артилерия, противовъздушна отбрана и комуникационни и информационни системи" в Шумен.

От нежния пол все повече проявяват интерес към военната подготовка, заяви за Новините на телевизия КИС 13 зам.-началника на Военното окръжие в Русе подполковник Васил Петров.

Той уточни, че за времето на срочната служба резервистът получава основно месечно възнаграждение в съответствие със заеманата длъжност и присвоеното военно звание.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 22 Юни 2022 14:55
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net