Ограничават движението по Дунав мост през почивните дни

By 18 Октомври 2016 Прочетена 1538 пъти 0

Ще спират движението на русенския Дунав мост за по 3 часа събота и неделя.

В Агенция „Пътна инфраструктура“ е постъпило писмо от Румънската национална компания за автомагистрали и национални пътища, в което се съобщава, че ще се извърши техническо изпитване на съоръжението.

Първоначалната информация беше, че движението по моста ще бъде преустановено  от петък до неделя по 6 часа на ден. След наше запитване в гранична полиция в Русе, ни отговориха, че са се свързали с румънските власти за повече подробности относно процедурите по техническото изпитване на моста.

По неофициална информация, румънската фирма, която е извършила реконструкцията на съоръжението е подала искане за разрешение да направи тестове. Техническото изпитване на моста включва пускането на тежкотоварни автомобили по трасето, за да се измерят натоварването и вибрациите.

Докато траят процедурите, движението по съоръжението ще бъде спирано максимум по три часа събота и неделя. За да не се създава хаос от двете страни на градицата, се предвижда изпитването на трасето да се извърши през нощта, когато трафикът не е толкова натоварен.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net