От 1-ви декември таксите за Дунав мост ще се плащат само с карта

By 27 Ноември 2015 Прочетена 2124 пъти 0

Само с дебитни и кредитни карти ще става заплащането на таксите на русенския Дунав мост от първи декември. От митницата напомнят, че това важи единствено за товарните автомобили. На практика още следващата седмица шофьорите на тирове ще бъдат длъжни да плащат пътни и винетни такси на пос терминал.

Припомняме, че устройството беше монтирано в началото на ноември с възможност за смесено плащане до края на месеца. Промяната в начина на заплащане се извършва, за да се ускори процесът по обработка на товарните превози. Очаква се нововъведението да елиминира и възможността за незаконни корупционни практики. След първи декември единствено водачите на леки автомобили ще могат да избират как да си плащат пътните такси.

Припомняме, че за да се облекчи трафикът на Дунав мост вече работи специален портал за транзитнопреминаващи ТИРове. С новата организация на движение се избягва опашката от камиони на кръговото кръстовище пред граничната бариера. Товарното трасе на пункта облекчава и потока от леки коли. Средно за 24 часа на Дунав мост преминават над 2000 тежкотоварни автомобила.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net