От Русе изпратиха нови две проби за коронавирус, учениците остават във ваканция /ВИДЕО и ПОДРОБНОСТИ/

By 11 Март 2020 Прочетена 2282 пъти 0

Регионалната здравна инспекция удължи с два дни грипната ваканция за учениците в област Русе.

Решението бе взето днес на заседание на щаба за борба с грипа, заради все още високата заболеваемост сред децата. Удължаването на ваканцията идва и на фона на регистрираните 7 случая на коронавирус у нас в рамките на 4 дни – в Плевен, Габрово и София.

Класните стаи в Русенско ще останат празни и в четвъртък и петък /12 и 13 март/, като децата ще тръгнат отново на училище на 16 март /понеделник/. Мярката се налага, тъй като броят на заболелите във възрастовата група между 0-4 години расте, а тези между 5-14 години се запазва. Целта е да се  пресече възможността за разпространение на всякакви заболявания сред подрастващите.


До края на седмицата продължават някои от мерките срещу разпространението на грипа, а други отпадат. Междувременно стана ясно че броят на хората, които са под доброволна домашна карантина в областта отново се е увеличил - 70.
 

Към Варна са изпратени две проби на пациенти в УМБАЛ "Канев", за които има съмнения че може да са болни от коронавирус. И двамата са с вирусни пневмонии. Единият пациент е жена на 78 години, а мъжът - на 52. 

Все още няма яснота дали в Русе може да бъде открита лаборатория за изследване на коронавирус.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 11 Март 2020 17:30
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net