Отбелязването само на преференция е причината за големия брой недействителни бюлетини в Русе?

By 29 Октомври 2019 Прочетена 418 пъти 0
Ако недействителните бюлетини бяха кандидат за кмет на община Русе, то неговия резултат би се класирал на 4-то място Ако недействителните бюлетини бяха кандидат за кмет на община Русе, то неговия резултат би се класирал на 4-то място снимка: КИС 13

И на тези местни избори се запази тенденцията за необичайно голям брой на невалидни бюлетини.

В Русе недействителните гласове са близо 15%.


Според един от кандидатите за общински съветници до голяма степен това се дължало на отбелязването само на преференция, без да се посочва партия или коалиция. Бойко Никифоров смята, че това объркване се получава, тъй като в секционните избирателни комисии липсвало табло, на което да се обясни как се гласува. В изборния ден Никифоров получил няколко такива сигнала за гласуване само с преференция.

Припомняме, че по данни на Oбщинската избирателна комисия недействителните гласове са 8260, което прави 14,7% от всички пуснати бюлетини. Ако недействителните бюлетини бяха кандидат за кмет на община Русе, то неговия резултат би се класирал на 4-то място.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 29 Октомври 2019 16:54
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.