Откриха изложба, посветена на празника на Русе

By 03 Май 2024
Изложбата ще може да бъде разгледана до 16 май. Изложбата ще може да бъде разгледана до 16 май. Снимка: Областна администрация - Русе

Изложба, посветена на празника на Русе – 6 май, е подредена в малката зала на ул. "Борисова" 6.

Тя е традиционна и се организира от Дружеството на художниците в града с председател Николай Колев. Експозицията бе официално открита снощи от областния управител Драгомир Драганов и заместник-кмета по международни програми и проекти, инвестиции и собственост на Община Русе Златомира Стефанова.

Областният управител определи инициативата като интригуваща и силно въздействаща.

Тя успява по един вълнуващ начин да разкаже за красотата на града ни, да представи споделени чувства и да ни убеди, че не е нужно да си роден в Русе, за да се свържеш завинаги с този град.

каза той в обръщението си към художниците.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

Заместник-кметът Златомира Стефанова сподели, че е приятно изненадана от преплитането на различни идеи и интересни, разнообразни елементи в платната на художниците. Тя пожела на художниците да продължат да се вдъхновяват от града ни.

По думите на председателя на Дружеството на художниците Николай Колев през годините изложбата се развива в правилната посока, защото ежегодно в нея участват художници с все повече картини. Той пожела на колегите си да не спират да радват жителите и гостите на града.

Тази година в експозицията са представени над 150 творби на 25 местни художници. Всички те са посветени на Русе, като повечето от тях не са показвани до момента. Акцент е поставен предимно върху пейзажите, но не липсват фигурални композиции и редица други жанрове. Най-често използваните техники са маслените бои и акварелът.

Изложбата ще може да бъде разгледана до 16 май.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.