Отложиха поредното заседание по делото на "Монтюпе" срещу РИОСВ

By 23 Юни 2017 Прочетена 1443 пъти 0

В Русенския административен съд днес се проведе поредното заседание на делото по жалба на "Монтюпе" срещу заповед на Регионалната инспекция по околната среда и водите за пломбиране на две каруселни устройства в Хале 3.

Припомняме, че миналата седмица съдът отложи делото, тъй като призованите за свидетели двама професори от българската академия на науките - Драгомир Янков и Венко Бешков – отсъстваха от страната и не можаха да свидетелстват.

Днес те бяха изслушани поотделно, за това което са констатирали в завода през миналата година при проверка на работна група назначена от областния управител.

Тъй като най-вероятно ще бъде назначена комплексна съдебно-техническа експертиза и с оглед осигуряване на необходимото време за определяне на вещи лица, съдът отложи делото с ново призоваване.

Това означава, че за следващото заседание по делото няма фиксирана дата.

От РИОСВ поддръжат искането за комплексна съдебно-техническа експертиза, която трябва да установи кои са източниците на вредни газове в Хале 3, дали монтираните вентилационни съоръжения в карусел 7 и 8 съотвестват на проекта и дали съществуват необхванати от пречиствателните съоръжения газове в Хале 3.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net