Озеленителната кампания по дупките в Русе продължава

By 13 Април 2018 Прочетена 2405 пъти 0

Акция по засаждане на цветя в улични дупки ще се проведе утре в Русе. Засега в социалните мрежи участие са заявили близо 200 души.

Още днес трима младежи засадиха цветя в две дупки – едната на улица "Видин", а другата в отсечка на "Дондуков-Корсаков".

Те си носеха достатъчно пръст и вода, за да подготвят добре терена за засаждането на цветята.

Инициативата е продължение на това, което направи русенец преди няколко дни като постави нарциси в дълбока дупка на улица "Зорница". Младежите предварително набелязали дупките като подходящи за облагородяване заради натовареността на участъците и опасността, която представляват за шофьорите.

Идеята е да се заостри вниманието на водачите за опасните дупки по улиците и да накара институциите да вземат мерки за извършване на ремонт.

Младежите споделиха пред камерата на телевизия КИС 13, че според тях липсата на пари не е оправдание да не се запълват навреме дупките по улиците. Радина е студентка във Велико Търново и смята, че там състоянието на транспортната инфраструктура е доста по-добро.

Други русенци одобряват инициативата на младежите и смятат, че за да има ефект трябва във всички дупки да се засадят цветя.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net