Пак предлагат на концесия басейните в парка на младежта в Русе

By 08 Януари 2016 Прочетена 1870 пъти 0

Може да изградят база за професионални водни спортове в парка на младежта в Русе. За целта от общинска администрация предлагат да бъде открита процедура за предоставяне на концесия на плувния комплекс. Базата ще се ползва и за масов спорт и отдих.

От общината залагат на модернизиране чрез партньорство с частния сектор, което се очаква да осигури необходимите средства за изграждане плувния комплекс и неговото поддържане. Концесионерът на свой риск ще трябва да реконструира съществуващата база или да изгради голям покрит плувен басей, малък басейн, къпалня, обслужваща сграда и плажна зона с площ не по-малка 2 500 квадратни метра. Концесионерът ще управлява и поддържа обекта на свой риск срещу предоставяне на право да събира приходите от експлоатацията. Предвижда се също да има възможност за предоставяне на здравно-възстановителни и СПА услуги.

Припомняме, че в края на февруари миналата година с решение на общинския съвет бе открита процедура за предоставяне на концесия на Плувен комплекс. Тя обаче се провали тъй като не бе допуснат нито един участник.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net