По сигнал: Замърсява ли предприятие за преработка на пластмаса въздуха в Русе?

By 17 Декември 2019 Прочетена 1894 пъти 0
Дружеството е под постоянен мониторинг заради рисковия за замърсяване отрасъл, в който се намира Дружеството е под постоянен мониторинг заради рисковия за замърсяване отрасъл, в който се намира снимка: КИС 13

По сигнал за неприятни миризми, днес екип на телевизия КИС 13 посети предприятие в района на Дунав мост при Русе, което преработва пластмасови отпадъци от Германия.

Управителят Емил Йотов обясни, че няма как да има замърсяване, тъй като получават много качествена суровина, която сортират и пускат в машините за преработка. Месечно в предприятието се измивали и преработвали на гранули около 1000 тона пластмаса, но всички отпадъчни води минавали през пречиствателната станция, обясни още Йотов.


Той заяви също, че причината от Германия да пращат за преработка пластмаса в Русе била цената. Въпреки че немците покриват транспорта от там до България, все още било по-изгодно за тях пластмасата да бъде преработвана в Русе.

Тъй като се занимава с преработка на отпадъци от пластмаса, фирмата на Емил Йотов подлежи на редовни проверки от страна на институциите за спазване на законодателството. Предприятието е било проверено и през март тази година, но не са открити нарушения.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 17 Декември 2019 16:09
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net