ВИДЕО: Почти 10 000 души в Русенско ще получат помощ за отопление през този сезон

By 10 Ноември 2022 Прочетена 1042 пъти 0

Над 9500 са одобрените заявления за отпускане на целева помощ за отопление в област Русе към момента.

На този етап те са с 1000 повече в сравнение с миналогодишния период.

Тези пък, които са пропуснали срока до края на октомври, могат да кандидатстват за отпускане на еднократна финансова подкрепа за отопление. Това става в Дирекция "Социално подпомагане" по настоящ адрес до 14 ноември включително.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


В заявлението се декларират доходите на семейството за периода от април до септември тази година. Финансовата подкрепа за отопление ще бъде в размер 400 лева и ще бъде изплатена еднократното през декември, поради което е препоръчително да бъде посочена банкова сметка, по която да бъде преведена сумата.

Към заявлението-декларация се прилагат документи за доходи от трудови правоотношения, извършване на услуги с личен труд, дейности в областта на селското, горското и водното стопанство, стипендии и други доходи. При необходимост от "Социално подпомагане" могат да изискват и други документи.

Лицата пък, които са подали заявление-декларация за отпускане на целева помощ за отопление, но са получили отказ, не е необходимо да подават ново заявление. Ако средномесечният им доход е надвишавал със сума под или равна на 40 лв., или ако отказът е постановен поради непълна 6-месечна регистрация в "Бюрото по труда", и към 1 ноември продължават да са регистрирани, еднократната финансова подкрепа ще им бъде предоставено служебно.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net