Пожар в къща в Русе остави без дом семейство с 11 деца

By 28 Януари 2018 Прочетена 2328 пъти 0
Пожарът на улица "Екзарх Йосиф" в Русе е избухнал малко преди 14:00 часа днес. Той е тръгнал от покрива Пожарът на улица "Екзарх Йосиф" в Русе е избухнал малко преди 14:00 часа днес. Той е тръгнал от покрива КИС 13 / архив

Пожар унищожи къща на семейство с 11 деца в Русе.

Пламъците се разпространили и в две съседни къщи, по които няма нанесени сериозни щети. Имуществото обаче е унищожено от водата, използвана от пожарникарите при борбата с огъня, съобщава БГНЕС.

Пожарът на улица "Екзарх Йосиф" в Русе е избухнал малко преди 14:00 часа днес. Той е тръгнал от покрива. Едно от децата е видяло дима в стая на горния етаж и е казало на майка си за случващото се. Много бързо обаче пламъците са се разпространили по целия покрив и двуетажното легло в стаята. Децата са излезли навън, а тъй като къщите в района са долепени една до друга, огънят се е прехвърлил на съседните покриви.

На мястото на инцидента са били изпратени три противопожарни автомобила, както и екипи на полицията и Спешна помощ. Борбата с пламъците е продължила повече 2 часа.

Повечето от съседите са излезли на бегом от домовете си, силно стресирани от случващото се. Някои са правили ремонт преди година, други пък са сменяли мебелировката и сега са в ужас, че всичко е унищожено.

Въпреки че многодетното семейство твърди, че се отоплява само с дърва, съседите смятат, че те горят гуми, дрехи, обувки и каквото им попадне.

На място, за да се запознае със ситуацията, пристигна и директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров. Той бе категоричен, че семейството с 11-те деца няма да бъде оставено на улицата.

"Имаме опция да бъдат настанени или в кризисния център, или в хижа "Приста", с които имаме договор в такива ситуации да могат да бъдат настанявани хора, особено в това студеното време, за да могат да престоят, докато се уреди техният жилищен проблем", обясни Димитров.

Причините за възникването на пламъците се изясняват.

Очаквайте утре в Новините на телевизия КИС 13 видео и подробности от случилото се!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net