Пожар в къща в Русе остави без дом семейство с 11 деца (ВИДЕО + ПОДРОБНОСТИ)

By 29 Януари 2018 Прочетена 1997 пъти 0

Семейство с 11 деца в Русе остана без дом, след като къщата, в която живее под наем, бе унищожена от пожар.

Пламъците са обхванали покривите на още две къщи, но за щастие няма пострадали хора. Имуществото обаче е унищожено от водата, използвана от пожарникарите при борбата с огъня.

Пожарът възникнал малко преди 14:00 часа вчера в имот на улица "Екзарх Йосиф", като пламъците са тръгнали от покрива на постройката. Едно от децата в къщата е видяло дима в стая на горния етаж и веднага е казало на майка си за случващото се. Огънят обаче бързо се разпространил по целия покрив на постройката и се е прехвърлил на съседните къщи.

Съседите споделиха, че голяма част от тях са правили ремонти наскоро или пък са купили ново обзавеждане. Хората смятат, че къщата, от където е тръгнал пожара, не се отоплява единствено на дърва. Някои от съседите споделиха, че са се опитали да овладеят пожара сами, преди да дойдат огнеборците.

На място дойде и директорът на дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров, който бе категоричен, че пострадалото семейство няма да остане на улицата. Той потвърди също, че пожарът е тръгнал от една къща и се е разпространил към останалите. Конструкциите на постройките обаче са останали здрави.

На мястото на инцидента бяха изпратени три противопожарни автомобила, както и екипи на полицията и Спешна помощ. Борбата с пламъците продължи повече от 2 часа.

Причините за възникването на пожара са в процес на изясняване.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net