Предложиха журналиста Александър Недков за почетен гражданин на Русе

By 09 Април 2021 Прочетена 2411 пъти 0
Предложиха журналистът Александър Недков за почетен гражданин на Русе Предложиха журналистът Александър Недков за почетен гражданин на Русе КИС 13

Номинираха дългогодишния журналист Александър Недков за удостояване със званието "Почетен гражданин на Русе". 

Александър Недков е роден на 26 април 1946 година и е доайен на русенските журналисти с 40-годишен трудов стаж. 35 от тях преминават в Регионалния телевизионен център в Русе като репортер, отговорен редактор и заместник-главен редактор.

През дългогодишната си журналистическа кариера в сътрудничество с екипи за Канал 1, Ефир 2, сателитен канал "България", впоследствие БНТ 2 той създава над 30 художествено-документални и документални филми – част от тях в златния фонд на БНТ.

Част от професионалната му кариера преминава и в телевизия КИС 13, където със своята безспорна експертиза помага на телевизия да изгради част от своя облик днес.


В КИС 13 той е автор на спортното предаване "Таймаут", както и редица документални филми от Русе и региона. Александър Недков дълги години е и "гласът" на мачовете на женския баскетболен "Дунав" в шампионските му години, както и тези на едноименния футболен отбор, които КИС 13 по традиция излъчваше НА ЖИВО.
 

Професионалният път и премеждията по него са причина Общински съвет – Русе да подкрепи предложението Александър Недков да бъде удостоен с почетното звание за изключителни постижения в областта на журналистиката, като част от обществено-икономическия, социалния и културния живот на Община Русе и за яркия принос за развитието на русенската журналистика и издигане авторитета на град Русе.

Решението ще бъде гласувано на 21-ото заседание, което ще се проведе на 22 април.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 09 Април 2021 13:34
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net