fbpx

През януари подписват договора за ремонт на пътя Русе - Кубрат

By 27 Декември 2019 Прочетена 1603 пъти 0
Към средата на декември редствата за рехабилитация на целия участък са постъпили в сметката на АПИ Към средата на декември редствата за рехабилитация на целия участък са постъпили в сметката на АПИ снимка: КИС 13

През януари се очаква да бъде подписан договорът за дългоочаквания ремонт на пътя Русе - Кубрат.

Това съобщи днес в Русе народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев и допълни, че веднага след това реално ще започнат строителните дейности.

Изпълнителите на двата лота Русе - Тетово и Тетово – Кубрат, бяха избрани преди месец и половина. Към средата на декември пък средствата за рехабилитация на целия участък, в размер на около 33 милиона лева, са постъпили в сметката на АПИ от Oперативна програма "Регионално развитие".


Припомняме, че като цяло необходимите средства за изпълнението на инвестиционната програма на областното пътно управление в Русе са 65 милиона лева
. Все още обаче не е ясно каква част от нея ще бъде одобрена от АПИ.

Акцент в програмата е поставен върху рехабилитацията и провеждането на основни ремонти на цели пътища или участъци от тях. Очаква се да бъде осигурено финансиране за приключването на ремонта на участъка от "Мидата" до разклона за Борово по пътя Русе – Бяла. През новата година се предвижда да бъдат ремонтирани и участъци от второкласната и третокласна пътна мрежа на територията на област Русе.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 27 Декември 2019 15:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net