Прието: Временна комисия се захваща с проблемите на въздуха в Русе

By 23 Януари 2020 Прочетена 1068 пъти 0

Създадоха нова временна комисия в Русе заради замърсяването на въздуха.

Решението бе прието на днешното заседание на Общинския съвет, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО. За неин председател бе избран общинският съветник от ДПС Дауд Ибрям.

Основната задача на временната комисия ще бъде да събере цялата налична достоверна информация по отношение на проблема със замърсяването на въздуха на територията на общината, какви вещества се влагат в производството и какви отпадни продукти се генерират. След това информацията ще се обощи и предостави на гражданите. Накрая комисията трябва да излезе със становище за решение на проблема с мръсния въздух. По време на обсъждането на предложението за създаване на такава комисия, повечето общински съветници изразиха положително становище.

Общинският съветник Дауд Ибрям, който бе избран и за председател на комисията, постави въпроса защо проблемът с мръсния въздух в Русе не е решен досега, при положение, че има нормативна база и апаратура за измерване.


В подробно изказване пред местния парламент, кметът на Русе Пенчо Милков заяви, че идеята на временната комисия е русенци да бъдат ангажирани с проблема и да се чуят максимално много становища, мнения и експертизи по темата. За целите на работа на комисията ще бъдат наети и външни експерти, които ще подпомагат работата на Общинската администрация, категоричен бе още кметът.

Общисните съветници приеха създаването на временната комсиия с 42 гласа "За", а 6 съветника се въздържаха.

Освен фактите за замръсяването на въздуха, комисията ще трябва да проучи и дали има незаконни сметища или терени в общината, на които се съхраняват отпадъци от други държави.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 23 Януари 2020 19:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net