ВИДЕО: Признание: Дългогодишният читалищен деятел и етнограф Вяра Косева получи статуетка "Русе"

By 05 Ноември 2021 Прочетена 1211 пъти 0

Наградиха дългогодишния председател и секретар на Народно читалище "Христо Ботев – 1908" в Русе Вяра Косева за цялостния ѝ принос в развитието на читалищното дело.

Наградата й беше връчена по повод нейната 75-а годишнина и във връзка с 1 ноември – Ден на народните будители.

Повече от 30 години от житейския си път Вяра Косева отдава на работата в читалището, което и днес продължава да съхранява и предава на поколенията патриотичните и възрожденски традиции, завещани от неговите основатели.


Тя има принос и за развитието на културните връзки между Русе и българските общности в Румъния и Молдова. Организира и пътуващ семинар, в който поети, писатели и дейци от Русе се срещат с българската диаспора в двете държави.

На национални празници и исторически годишнини читалищното настоятелство не пропуска да почете героите пред паметниците им в България или съседните страни. По инициатива на Вяра Косева се издава единственият читалищен вестник в Русе, който носи името на патрона на читалището — българският революционер, поет и публицист Христо Ботев.

За дългогодишната й работа като читалищен деец, Вяра Косева бе отличена от кмета на Русе Пенчо Милков със статуетка "Русе".

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 05 Ноември 2021 16:11
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net