Продължава миенето на уличните платна и почистването на дъждоприемните шахти в Русе

By 20 Март 2023 Прочетена 539 пъти 0
Продължава миенето на уличните платна и почистването на дъждоприемните шахти в Русе Продължава миенето на уличните платна и почистването на дъждоприемните шахти в Русе снимка: Община Русе

В ход са дейностите по механизирано миене на улиците и булевардите в Русе.

Изпълнението е възложено на ОП "Паркстрой - Русе" и се извършва със специализирани машини, като водовземането е от регистрираните сондажни кладенци на Община Русе. Чрез използването им се намаляват неколкократно разходите за миене и поливане на тревни площи в града.

Участъците с изкопни работи в града, където се извършват текущите ремонтни дейности от водния цикъл на "ВиК" ООД – Русе, няма да бъдат обслужени от миещите машини.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Паралелно с общинското предприятие фирма "Нелсен чистота" също извършва миене. До края на месеца се планира да бъдат обхванати улиците "Борисова"; "Панайот Хитов"; "Муткурова" в участъка от бул. "Скобелев" до ул. "Свети Георги"; ул. "Оборище"; ул. "Свети Георги"; ул. "Антим I" и  булевардите "Скобелев", бул. "Липник", бул."Цар Освободител" в участъка от бул. "Неофит Бозвели" до Земеделски колеж.

Паралелно служителите на фирмата работят  и по възложените за почистване  35 бр. дъждоприемни шахти, разположени на критични точки в различните квартали.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net